divendres, 25 de setembre de 2009

CV BLANES, SECCIÓ DE REM?

Foto de Joge Pinilla
El Club Vela Blanes te sobre la seva taula la proposta per la creació d’una secció de rem.
Això no es nou ni ha sorgit per generació espontània, es fruit d’una meditada proposta que el Club de Rem Treumal ens ha fet arribar.
Jo soc del parer que el club de vela ha d’aglutinar la pràctica dels esports nàutics a la vila de Blanes, per la seva tradició, immillorable situació i també per les seves instal·lacions. Es cert que el nostre club no te una remarcable tradició pel que fa al rem, tenim constància de l’existència de bots de lona a rem ara fa 66 anys quan es va fundar la nostra institució i posteriorment a la dècada dels 90 amb la compra d’un llagut i la formació d’una tripulació. Això no es el cas d’altres clubs centenaris com el Club Nàutic de Tarragona i del Real Club Marítim de Barcelona on la pràctica del rem era l’activitat principal en el moment de la seva fundació i que ha perdurat fins a la data d’avui.
El sentit comú diu que aquesta iniciativa ha d’arribar a bon port i ara la pilota està al nostre teulat, cal dir que els jocs de pilota sempre son a tres bandes i es aquí on l’Ajuntament de Blanes també te coses a dir, caldrà responsabilitat i seny per part de tothom i esperem que paraules com, estrop, escàlem, dama, vogar i ciar formin properament part del nostre vocabulari habitual.