dilluns, 24 d’agost de 2015

APRENDRE A NEDAR ENTRE LES BARQUES


Aquest any el Club Nàutic de Lloret ha celebrat el 60è aniversari. El club es reconeix hereu dels antics banys Ventura, banys que van néixer en resposta a la necessitat de disposar d'un tros de platja separat de la pressió turística, a la vegada que punt de trobada,  dispossar d'uns espais  per afavorir el seu confort i gaudi, per facilitar les relacions socials i la pràctica d'esports nàutics.
Així doncs des que els primers turistes van arribar a les platges de Lloret, els estiuejants entre els quals m'hi puc comptar, utilitzem les instal.lacions del nàutic (anteriorment banys Ventura) per estendre la nostra toballola, fer un bany i prendre el sol compartint l'espai amb les barques que entren i surten a  mar.
La vida dona tombs, allí hem festejat, hem passat  embarassos , han après a nedar els nostres fills...
A ningú se li escapa que la convivècia dels banys amb l'entrada i sortida d'embarcacions revesteix un risc. La societat evoluciona i en aquest sentit l'administració ha legislat regulant zones exclusives per a banyistes i espais reservats exclusivament per a l'entrada i sortida d'embarcacions. En el cas de Lloret però la tradició està  per davant de la norma i a aquestes alçades encara els nens aprenen a nedar entre les barques.