dilluns, 11 de juliol del 2016

JORDI SALVAT A L'OMBRA DEL CLUB VELA

De la mateixa manera que la lluna ens amaga persistentment una de les seves cares, el club Vela Blanes,compta també amb un bagul de històries i persones que no per falta de mèrits han vist la llum.
De ben segur un dels personatges que han estat fonamentals en donar forma al club que hem heretat i que el relat l'ha mantingut a l'ombra, és sens dubte el Sr. Jordi Salvat i Gras.
Jordi Salvat en el lliurament de trofeus d'una regata (octubre 1970)
La seva vàlua personal en el món de la nàutica esportiva és incontestable, ostenta l'àncora d’or de la Real Lliga Naval Espanyola, la Creu al mèrit Naval, La medalla d’honor de l’Ajuntament de Barcelona, va estar fundador de la Creu Roja del mar, president de la Real Asociación de Capitanes de Yate i capità de l’equip espanyol de la Admiral’s Cup, entre d’altres.


Però el seu nom, sens dubte, va lligat sobretot al Saló Nàutic Internacional de Barcelona, del qual n'és president emèrit (en va ser el president en 19 edicions).
En quant a Blanes, va formar part de la junta directiva del Club Vela durant 6 anys, essent vicepresident a la junta encapçalada per Xavier Oms l’any 1970, quan es van afrontar les obres de la dàrsena esportiva aconseguint una concessió per 40 anys, un dels moments vitals de la nostra història. Se'ns fa difícil doncs, pensar que no jugués un paper sòlid en aquella fita.

Jordi Salvat al costat del president Xavier Oms saludant al ministre  de información i Turismo Don Alfredo Sánchez Bella en la col·locació de la primera pedra de la dársena esportiva