dilluns, 23 de juny del 2008

LA GENERACIO "X" A BLANES

Amb la generació "X" un es vol referir a les persones nascudes els anys 70 i que van viure la seva adolescència a la dècada dels 80 quan estava de moda la vida sana, els "X" van veure encara la TV en blanc i negre evolucionant fins l'era digital d'alta definició, encara van jugar a "caniques", van saltar a corda però també van ser els primers en endinsar-se en la Playstation. En general nobles, fidels i atrevits per no dir aventurers. Vull parlar del Jordi Garriga i de l'Aleix Gelabert, que han crescut esportistes i s'han fet grans en l'aventura, barranquisme, esquí, submarinisme, windsurf i els raids en bicicleta (no podem oblidar la participació del Jordi a la Camel trophy 2000)

Com diuen ells mateixos, sobretot vela, ha estat el seu veritable "Live Motif", a banda de l’optimist, recordem la seva preparació olímpica en la classe 49er, i les incursions en travessies en creuer.
A començaments del 2006 en Jordi va aparèixer per Blanes amb el seu AKALI, embarcació de la classe mini 6.5, disseny de Pierre Rolland, amb la intenció de participar a la Mini Transat 2007 (travessia a l’atlàntic en solitari), finalment això no va estar possible, tot i fer molt bon paper en les classificatories no va aconseguir les milles necessàries per poder-se inscriure.

La història no pot tenir un esdevenir millor, ara el seu company de fatigues l’Aleix s’ha encomanat de la mateixa estranya malaltia i s’ha fet amb un germà bessó de l’Akali que ja tenim a l’esplanada del nostre club. L’Aleix porta les mateixes intencions que llavors portava el Jordi, participar a la Mini-Transat; el futur dirà.

L’Aleix no ha arribat a temps però el Jordi i el seu Akali amb el gallardet de Blanes són a Marsella, diumenge 29 de juny a les 13 h. sortiran cap a Alger 500 milles, els esperen el dia 3 de juliol, descans fins dissabte 5 quan reprendran la tornada a Marsella 500 milles més. No està malament “quina aventura” , quantes coses ens podrà explicar.