dimecres, 9 de juliol del 2008

IL·LUSTRES VISITANTS


Es dissabte 5 de juliol, ahir el garbí va estar bufant tot el dia amb força 5-6, a la nit ha descansat i des de primera hora ha tornat a establir-se valent, a conseqüència d’això hi ha una onada grossa de direcció entre migjorn i garbí.
Les embarcacions a motor i els velers poc experimentats en aquestes condicions troben incomoda la navegació, això fa que els vaixells amarrats a port no surtin i que sigui constant el degoteig d’embarcacions demanant un lloc per descansar. El port es ple a vessar.

A primera hora de la tarda, un iot amb avaria a un dels seus motors demana amarrament i ajut per localitzar un mecànic, el mariner l’hi ofereix la única alternativa possible, col·locar-se sota la grua de l’esplanada, dissabte i diumenge l’Esteveta no treballa i aquí se’ls farà l’estança el més còmoda possible.


Es inevitable, la noticia corre per la dàrsena, ho saben fins i tot les gavines avarades sobre els fanals del port. “SAVIOLA està en una embarcació sota la grua”, tornant de Cancún, acompanyat del seu representant i de dos roses imponents, han decidit passar uns dies en un iot de lloguer per la Costa Brava. Tot fa pensar que el seu destí no era Blanes però l’infortuni de les condicions del mar o de la possible avaria els han fet recalar a casa nostre.


N’he parlat amb el Pplu i ell em recorda que en d’altres ocasions també han arribat per mar i han estat visitants de pas, Maradona, Hristo Stoichkov, Ronaldihno, Pep Guardiola, Eugenio, Javier Sardà, Ingrid Rubio, Fernando Esteso, Andres Pajares, Manolo Garcia, Pascual Maragall, la infanta Cristina ...... i un llarg, llanguíssim etc.
Blanes situat estratègicament a la porta de la Costa Brava, amb un paisatge on s’intercalen platges extenses, penya-segats rocosos i acollidores cales, no s’hauria de conformar essent lloc de pas d’incògnits passatgers, hauria de ser destí d’il·lustres visitants.