dimecres, 16 de juliol del 2008

A BLANES, EN SA FESTA

Festa Major a Blanes.
El 26 de juliol es la festivitat de Santa Anna, patrona de la Vila, en veritat però es celebra al llarg de tota la setmana, del 21 al 28.
Aquesta festa es coneix pel ja famós Concurs de Focs de Blanes.

http://www.blanes.net/focs/index.html

Enguany el veïns del Club Nàutic Port d'Aro organitzen la regata “Focs de Blanes”, atrets per la majestuositat de l’espectacle, navegaran fins al nostre club aquest dissabte 19, no sabem quants seran ni si els podrem acollir com de veritat es mereixen. En la nostra escala, el que a Pamplona és San Fermín a la "Semana Grande", a Blanes es Santa Anna durant la Setmana dels Focs.No hi cap ni una agulla.
Als Arxius Municipals es troba la primera data documentada del llançament d'un castell de focs, el dia 26 de juliol de l'any 1906, coincidint amb els anys en que el poeta Joan Maragall, amb la seva esposa i fills, passà els estius gaudint del paisatge blanenc (1904 a 1906) , temps que va ser suficient per quedar meravellat de les belleses que la naturalesa havia creat a la nostra vila, inspirant profundament el cor i la ment de l’autor del “Cant espiritual” i de “L’Església cremada”.
D’aquesta estada Maragall ens ha deixat una composició, que sens dubte, ens perpetúa.

A BLANES, EN SA FESTA
"Del cim de les muntanyes on me tropdavalla al mar un bon desig de festa.
Tot està mut i immòbil aquí dalt és tota inquietud la mar brunzenta.
Així per vostra festa, gent del mar, vos trameto un alè de la pau meva;
poseu-lo en mig del bull del vostre goig, i veureu com la festa temperada encara en torna bella."

Joan Maragall