divendres, 23 de gener del 2009

L'EQUIP SWEDEN AL LÍMIT

Quan tens a prop gent d’altres cultures es inevitable observar-los intentant captar la màxima informació, mes quan som coneixedors del seu bon rendiment esportiu en vela i en concret en la classe europe. Així va ser quan aquest Nadal durant l’estada de l’equip suec en la seva participació en el IGPVB’09, vàrem poder veure’ls navegar a prop.
D’aquests dies se m’acudeixen alguns detalls pels quals he anomenat aquest escrit “els suecs al límit”.
El primer es el seu horari d’entrenament, sessió matinal de les 9h a les 13h, dinar, descans, fins aquí normal i segona sessió del dia, sortir a mar a les 17h 30’ amb el crepuscle i navegar en negre nit fins a les 19h (això va ser així fins que se’ls va fer veure que a la costa catalana la navegació nocturna en vela lleugera està prohibida).

Els suecs tornant de navegar en negre nit

L’altre aspecte a comentar es la tècnica portada al límit en les seves maniobres i posició en el barco.

El regatista es penja al límit (fixeu-vos en la posició de peus i braços)

No n’hi ha dos sense tres, l’aplicació del reglament seria el darrer aspecte que l’equip víking porta a l’extrem, en acabar l’activitat a l’aigua no hi va haver dia sense la corresponent preparació de les protestes, amb la participació de tot l’equip i amb l’ordinador portàtil (Skipe?), van tirar endavant totes les protestes.

Els suecs reunits després de la regata

El resultat va ser l’esperat, 2 suecs varen pujar al podi. Les conclusions vosaltres mateixos, penso que tenim alguna cosa a aprendre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hello,

Nice to see your reflections on our training session and our work during the Grand Prix regatta.

I'm always trying to get the sailors to understand that their are no shortcuts in sailracing. To be able to succed you have to fight for every boatlenght from start to finnish.

We had some really nice training days during our visit and as you noticed some of the new teqniques were used during the regatta.

You can always contact me if you need some help or have some questions.

I didn't know the catalan regulations for sailing during night light, but I promise that we will not do it again.

Once again I have to thank Club Vela de Blanes for their superb hospitality during our stay. We couldn't be more satisfied

I'm looking toward coming back to Blanes. Would be nice to come down to Spain and train your sailors.

Best regards,
Swedish team leader
Carl Grindebratt
grindebratt(at)yahoo.com