diumenge, 31 de maig de 2009

FCV, CANVI DE TRIPULACIÓ

Dijous passat es va produir “el canvi”, allò que molta gent de la vela esperava, no sé si eren tants però és evident que són els que s’han fet sentir. S’han sortit amb la seva, han fet fora la darrera junta.... “continuista al llarg dels darrers 30 anys” que dona pas a.... “un canvi profund, una nova visió, al valor de l’experiència dels professionals de la nova candidatura, la implicació i el treball d’un nou grup de gent”.
Evidentment jo no comparteixo aquest discurs, però aquest missatge ha calat en la pell, primer dels estaments (regatistes, tècnics i jutges) i després de força presidents, res a dir la victòria és clara, mereix la nostra felicitació i reconeixement.

La paradeta d'Hissem la Vela del Canvi, el dia de les eleccions

El missatge que han utilitzat al llarg de la campanya, pot ser tan sols una eina en l’estratègia electoral o pot anar més enllà i és per això que intento desgranar-lo.
“Un canvi profund?”, això vol dir modificar el fi de la Federació, els estatuts, l’organigrama, els objectius ?. Veurem....
“Una nova visió”, sempre hi cap una nova visió, esperem que aquesta sigui una cara més amable, més propera i no una que la pugi desacreditar.
“El valor de l’experiència dels professionals de la nova candidatura”, aquí m’atreviria a dir que absolutament tots aquests professionals han participat en la mida que han volgut en l’elaboració dels programes i en les accions de la federació, sense dir noms, n’hi ha molts que ho han fet sistemàticament. Es pretén ara incorporar-los a la plantilla de la federació?.
“La implicació i el treball d’un nou grup de gent”, És molt important la implicació i el treball, en la junta sortint tenen un referent, poder amb més o menys encert però la dedicació, el temps, l’esforç i la il•lusió tan sols a canvi d’avançar en una Federació millor és el que l’ha caracteritzat.
A banda d’estratègies electorals, per a mi el més important, el que desitjo d’aquesta nova junta és que sàpiguen valorar els professionals que treballen a la Federació, que s’endinsin en els projectes que estan en marxa abans de depreciar-los i que si cal els millorin. Que tinguin la capacitat de liderar el Centre d’Alt Rendiment de Catalunya, que ha de posar la vela catalana al nivell que realment es mereix i finalment, desitjo que en la seva acció de govern, en un curt període de temps, es guanyin la confiança d’un col•lectiu de clubs que no han cregut en el seu missatge.