dimecres, 21 d’abril del 2010

PER SANT JORDI, LA VELA I EL CLUB DE VELA A BLANES

L'Oriol i el Pplu presenten el seu llibre per aquest Sant Jordi
Un any i mig de treball entusiasta, ha donat com a fruit el document.
Avui ja podeu gaudir de LA VELA I EL CLUB DE VELA A BLANES, Aplec de retalls de premsa i fotografies 1919-2009. (Oriol Subirà i Josep Ll. Yubero)

L’esport de la Vela a Blanes, ha reflectit el pols d’aquest esport a Catalunya i també a Espanya. En primer lloc perquè Blanes va ser un pol d’atracció a començaments del segle passat per les classes benestants de Barcelona, aquests desplaçaven les seves embarcacions des del Real Club Nàutic i del Real Club Marítim d’aquesta ciutat, des de llavors i en segon lloc perquè al llarg dels anys la nostra badia ha atret l’organització de multitud d’esdeveniments, quedant paleses les excel·lents condicions per la pràctica de la Vela de què disposem. Podem dir que la Vela a Blanes ha estat present en la premsa escrita des dels seus inicis.
Aquests 218 fulls que us presentem, són una transcripció dels retalls de premsa i reflecteixen el prisma periodístic de cada època, a més hi hem inserit fotografies del fons del propi Club i d’aportacions d’antics regatistes.
Tanmateix hem afegit alguns comentaris per facilitar la comprensió de la nostra modesta història. En aquest sentit han estat fonamentals els redactats pel Josep Lluís que a més d’historiador és un gran coneixedor del nostre passat, com sabreu va escriure el llibre 65 anys del Club Vela Blanes, presentat el desembre de 2008.
Aquest document no té més pretensió que l’exposada fins aquí, penso que la seva lectura pot servir per aprofundir en el coneixement de les arrels del Club Vela Blanes i també per entendre l’evolució de l’esport de la vela en el nostre entorn. He dedicat moltes hores en aquest projecte i més que un esforç m’han representat un immens plaer, si més no, penso que avui conec una mica més la nostra identitat.
Poder algun dia veurem editar aquest llibre, però entretant i d’una manera digital ja en podeu gaudir.
Podeu descarregar-lo al lateral de la pàgina



1 comentari:

Carlos Ramos i Solà ha dit...

Enhorabona a ambdós, sé les hores i esforços que hi heu dedicat, no tinc el mes petit dubte que aquest gran treball es publicarà en paper, i bastant més aviat del que creieu.
Gràcies a vosaltres dos, el “Nostre Club” ja té el suport històric escrit que acompanya a més de 65 anys de vida.
Que dirien els nostres fundadors?....
A l’any 1.943, quan fundaren el Club, amb aquell incipient “El Cau”, pensaven que arribarien a tants anys d’activitat?. A que el Club de Vela Blanes fos un dels Clubs amb més activitat del nostre país?
Repeteixo, enhorabona i continueu per aquest camí, ara manca escriure i explicar allò que ningú s’ha atrevit a dir de les històries de la nostre historia.