dijous, 1 d’abril de 2010

CVT, FACTORIA DE REGATES

Cau el dia al Llac de Garda
Aquesta Setmana Santa he tingut l’oportunitat d’acompanyar l’equip de regates del Club Vela Blanes en la seva participació al llac de Garda a la TORBOLE EUROPE MEETING. L’esdeveniment ha celebrat enguany la 12a edició, amb 163 participants d’11 països, França, Suècia, Txecoslovàquia, Dinamarca, Noruega, Alemanya, Finlàndia, Polònia, Àustria, Espanya i per suposat Itàlia.
Què explicar del llac de Garda que ningú sàpiga, un marc incomparable, un paisatge encisador, una ubicació estratègica (està pràcticament al centre de l’Europa continental), uns vents nobles que s’activen com un rellotge suïs i uns professionals de la vela de l’alçaria d’un dels cedres centenaris que configuren els límits del llac.
L’activitat en el Club organitzador és trepidant, s’atura durant els mesos d’hivern i durant la resta de l’any arriba a gestionar un total de divuit regates de primer nivell, concentrades en períodes de vacances.
En el Circolo Vela Torbole la professionalització de les regates arriba al punt d’encadenar un esdeveniment amb l‘altre exprimint el calendari d’una manera extraordinària, entretant es celebrava l’acte de lliurament de premis de la regata internacional de la classe Europe (160 participants), a l’aigua s’estava realitzant la primera prova del Campionat d’Europa de la classe Zoom 8 amb 91 embarcacions.
Per després dels Zooms, s’estava preparant la més grossa, feia dies que es veien entrenant “optimist” per tots els racons del llac, tant a Torbole com a la localitat veïna de Riva. De l’1 al 4 d’abril a Garda es celebra “La regata d’optimist més gran del món” enguany amb una participació de 941 regatistes.
Quí ha dit que no es pot viure de la Vela? En aquest bonic racó del nord d’Itàlia, tot gira en torn a aquest esport. No només els clubs i els practicants, absolutament tot té aquesta flaire, les botigues, els restaurants, els hotels i la gent dels carrers.