diumenge, 31 d’octubre de 2010

L'ESPERIT DE L'ACCIO

Pàgina 46 del diari SPORT del 6 de gener de 2006
El 26 de gener del 2006 es va produir un fet que il·lusionava a la família de la vela infantil catalana, es va constituir l’Associació Catalana de la Classe Internacional Optimist. Això sens dubte va ser fruit d’una línia de treball que va iniciar Miquel Angel Tejero i que va materialitzar Manel Dominguez en les seves respectives accions com a secretaris de classe optimist a casa nostra.
Aquesta línia d’actuació que comentàvem estava basada en el treball en equip, en les decisions col·legiades i de segur va ser fruit d’una generació de pares que inquiets per portar endavant la vela infantil varen dedicar el seu temps particular en col·laborar en millorar les condicions de les regates i regatistes de la classe infantil optimist. De la col·laboració de l’ACCIO amb la FCV en aquells anys, varen néixer els grups 1, 2 i un incipient “green fleed” actualment grup 3. Llavors veníem d’una classe dividida per categories segons el nivell dels regatistes i va caldre comptabilitzar-ho amb una directiva de la llei de l’esport que obligava a que les categories fossin per edat i no per nivell competitiu. Les concentracions zonals, les concentracions internacionals (Catalunya Alemanya a Coma-ruga), els clínics, les estades de promoció a Deltebre, varen marcar aquella època.
A la vista de tots està el resultat, penso que l’excel·lent nivell de la classe optimist i de les classes juvenils que tenim a Catalunya, no responen a la casualitat.
Aquesta manera de treballar en conjunció amb uns excel·lents entrenadors, amb una bona coordinació tècnica per part dels professionals de la Federació Catalana de Vela i també amb tot el suport de la FCV, són el ingredients que ens han portat a aquesta generació de regatistes, ja anomenada generació BISC.
Cal recuperar l’esperit de l’ACCIO?, els pares dels optimistes tenen la paraula.
El proper dijous 2 de desembre, estàn convocades les eleccions a Secretari de classe. Marcelo Cairo (Cambrils) i Cristina Sostre (Vilassar) en són els candidats, desconec els seus programes i no cal dir que no és a mí a qui han de convèncer, cal que tinguin un criteri al respecte i que l‘expliquin als votants . Què faran amb l’ACCIO?